EVANI moziest – vetítés, interaktív beszélgetés és fogadás Karafiáth Orsolyával és Végvári Edittel (továbbszámlázott szolgáltatást tartalmaz)

12 500 Ft

6 készleten

Kategória:

Leírás

🎬Újra EVANI moziest 🎬
Második alkalommal szervezünk fogadással, és kötetlen beszélgetéssel egybekötött mozizást a stúdióba. Nem egyszerű feladat egy ilyen alkalmat összehozni. Sok-sok egyeztetés és agyalás előzi meg, mire megvan a meghívott vendégek számára is megfelelő időpont, a téma, és persze a film. Minden egyéb, például a menüsor összeállítása már megy, mint a karikacsapás.
Május 25-ére szerencsés konstelláció ígérkezik, hiszen az első moziesthez hasonlóan ezúttal is nagyon izgalmas témákat fogunk boncolgatni, amihez a vizuális ingereket Justin Triet (Egy zuhanás anatómiája) 2019-es filmje, a 𝙎𝙯𝙚𝙭 𝙚́𝙨 𝙥𝙨𝙯𝙞𝙘𝙝𝙤𝙖𝙣𝙖𝙡𝙞́𝙯𝙞𝙨 szolgáltatja, az interaktív beszélgetést pedig két elbűvölő szakértő fogja felejthetetlenné tenni:
𝙆𝙖𝙧𝙖𝙛𝙞𝙖́𝙩𝙝 𝙊𝙧𝙨𝙤𝙡𝙮𝙖 költő, író, szerkesztő, riporter
𝙑𝙚́𝙜𝙫𝙖́𝙧𝙞 𝙀𝙙𝙞𝙩 pszichológus
Ízelítőül néhány gondolat a film által felvetett témákból:
Bármit megváltoztathatunk? Szabadon dönthetünk? Vagy csak a szerepekről, amiket felveszünk? A film pszichológus főhőse sok szerepben látható. Mi ezekből hiteles és valódi? Etikai kérdésekről, látszatról és valóságról, identitásról, ivás-nem ivás és annak kapcsán a szeretetről, az önszeretetről és a határokról, hivatásról, az írás és a valóság közti viszonyról és a közönségben megmozdult témákról beszélgetünk a filmvetítés után.
Szinopszis (port.hu)
“Sibylt, a sikeres terapeutát és amatőr írónőt felkeresi a gyönyörű fiatal színésznő, Margot, aki magánéleti gondjait szeretné megoldani a pszichológusnő segítségével. A lány egy filmforgatáson felelőtlen és viharos viszonyba keveredett Igorral, a főszerepet alakító színésszel, aki ráadásul a film rendezőnőjének partnere. Sybilnek nagyon megtetszik az izgalmas téma: úgy dönt, egy időre felfüggeszti páciensei fogadását, teljes mértékben az írásnak szenteli magát, és regényben dolgozza fel a történetet. Ahogy megismeri a szerelmi háromszöget, egyre szédítőbb ellentmondások és intrikák szemtanújává válik, és saját múltjának rég eltemetett emlékei is felzaklatják. Amikor Margot elhívja a forgatás utolsó szakaszára az olasz tengerpartra, hirtelen szédítő iramban gyorsulnak fel az események, és egyre inkább elmosódnak a valóság és a képzelet közti határok…”
Az est menete:
A welcome drink elfogyasztása és egy rövid baráti köszöntés után közösen megnézzük az említett filmet, majd visszatérünk a gourmet fogásokhoz és a passzoló italokhoz, hogy kellően oldott hangulatban átbeszéljük a látottakat.

Az alkalomhoz párosított fogásokról most is a szomszédos𝙒𝙚𝙡𝙡𝙞𝙣𝙜𝙩𝙤𝙣 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 & 𝙋𝙞𝙚 séfje, Szűcs Géza és cukrásza (Szabó Eszter) gondoskodik. A borok gondos összeválogatását Farkas Csabának köszönhetjük.

𝙈𝙀𝙉𝙐̈
🍽Francia lecsós, kecskesajtos mini pite
🍽Steak & ale mini pite
🍽Caprese saláta
🍽Tonhalas-kukoricás rigatoni
🍽Sorrentói citrom tortácska

𝘽𝙊𝙍
🍷Tussock Jumper Sauvignon Blanc 2022, Franciaország (Gascogny)
Üde, vibráló karakterű bor sárgadinnye és trópusi gyümölcsök aromatikájával. Az intenzív gyümölcsöket jó savszerkezet kíséri, citrusos lecsengéssel.

🍷Pliniana Tridente 2021 Olaszország, (Puglia)
70% primitivo, 15% negroamaro, 15% malvasia nera
Intenzív illatát a gyümölcsös malvasia nera fajta kölcsönzi a bornak. Érett gyümölcsök és fűszerek kavalkádja.

𝙆𝙊𝙆𝙏𝙀́𝙇
🍸Cin-Cyn Negroni
Gin, Cynar keserű, Rosso Vermouth jégen, whisky pohárban szervírozva.

Részvételi díj: 12500 Ft (megvásárolható május 22-ig).
Akadályoztatás esetén a jegy átruházható, azonban vissza nem váltható, és más rendezvényre sem érvényesíthető.
Minden vendégünket megajándékozzuk egy 10%-os vásárlási kedvezményre jogosító kuponnal, amelyet Maminvent termékek vásárlásakor válthat be.
A stúdió befogadóképessége limitált, 20 fő jelentkezését tudjuk fogadni.
További kérdések esetén az alábbi elérhetőségeken kereshetitek Kopócs Évát:
06204233895
evanistudiodebrecen@gmail.com